Σχετικά με εμάς

Διοικητικό Συμβούλιο

Νέα και Ανακοινώσεις

Άλμπουμ Φωτογραφιών

Εκδηλώσεις

 

Π.Σ. Ίνατος

Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού ΤΟΠΙΟΥ, το οποίο θα αξιοποιεί τα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Ινίου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΝΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ «ΙΝΑΤΟΣ»

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
 

Λαογραφικό μουσείο

Οργάνωση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου που στεγάζεται στο πατρικό σπίτι του Χριστόφορου Λιοντάκη. Σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα διαρκούς αναζήτησης, συλλογής, διάσωσης, διατήρησης και έκθεσης λαογραφικών εκθεμάτων από την περιοχή, προάγει την ευαισθητοποίηση των κατοίκων προκειμένου να διαφυλάξουν τα στοιχεία εκείνα του πολιτισμού τους που δεν περιορίζονται μέσα σ' ένα κτίριο μουσείου. Αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα με την φιλοδοξία να υλοποιήσει την υφιστάμενη μελέτη για την δημιουργία κέντρου διαχείρισης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος έχει δημιουργήσει διάφορα ντοκιμαντέρ το οποία παρουσιάζει στους επισκέπτες του μουσείου και επίσης σε κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης , στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου και σε εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης όπως στην παγκόσμια ημέρα τουρισμού ,με τους τίτλους , «Από το Μαλλί στο Υφαντό», «Οι δρόμοι του νερού ανά τους αιώνες στην αρχαία Αρκαδία – Ίνι» , «Δήμητρα ποιεί», «Οι πολλαπλότητα των δράσεων ενός πολιτιστικού συλλόγου»

 

Related Events
Καμία εκδήλωση

Πολυμέσα

Αποσπάσματα ομιλιών κατά την τελετή εγκαινίων του λαογραφικού μουσείου Ινίου, στο Ίνι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τα ενημερωτικά μηνύματά μας.