Σχετικά με εμάς

Διοικητικό Συμβούλιο

Νέα και Ανακοινώσεις

Άλμπουμ Φωτογραφιών

Εκδηλώσεις

 

Π.Σ. Ίνατος

Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού ΤΟΠΙΟΥ, το οποίο θα αξιοποιεί τα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Ινίου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΝΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ «ΙΝΑΤΟΣ»

ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 

Λαογραφικό Μουσείο Ινίου

Το Λαογραφικό Μουσείο Ινίου δημιουργήθηκε με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Αρκαλοχωρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ίνι - Μοναστηράκι "ΙΝΑΤΟΣ".

Εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2010.

Το παραδοσιακό κτήριο στο οποίο στεγάζεται βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του χωριού και είναι δωρεά του ποιητή Χριστόφορου Λιοντάκη εις μνήμη των γονέων του Ιωάννη και Αριστέας Λιοντάκη.

Στο Μουσείο εκτίθενται προς το παρόν 250 αντικείμενα από την καθημερινή ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων του χωριού.

Σήμερα ο επισκέπτης στο ισόγειο του δίχωρου κτηρίου μπορεί να δει διάφορα εκθέματα όπως είδη νοικοκυριού, γεωργικά εργαλεία, αντικείμενα για την επεξεργασία του μαλλιού, παραδοσιακό αργαλειό με πλήρη εξάρτηση, υφαντά, τοπικές φορεσιές κ.α.. Ο Οντάς φιλοξενεί την κρεβατοκάμαρα του χωριάτικου σπιτιού με το παραδοσιακό κρεβάτι, την κασέλα, τα στρωσίδια και την παιδική κούνια.

Στόχος είναι το Μουσείο να λειτουργήσει σαν κιβωτός του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής( συγκέντρωση, διαφύλαξη, προβολή αντικειμένων και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους προκειμένου να διαφυλάξουν τα στοιχεία εκείνα του πολιτισμού του που δεν κλείνονται μέσα σ' ένα Μουσείο.

Λαογραφικό μουσείο Ινίου - Αποσπάσματα ομιλιών κατά την τελετή εγκαινίων του λαογραφικού μουσείου Ινίου, στο Ίνι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010. Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο.

 
Related Events
Καμία εκδήλωση

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τα ενημερωτικά μηνύματά μας.