Σχετικά με εμάς

Διοικητικό Συμβούλιο

Νέα και Ανακοινώσεις

Άλμπουμ Φωτογραφιών

Εκδηλώσεις

 

Π.Σ. Ίνατος

Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού ΤΟΠΙΟΥ, το οποίο θα αξιοποιεί τα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Ινίου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις

Π.Σ. Ίνατος

Κατεβάστε σε μορφή iCal το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας.
κατεβάστε
Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Ανά έτος Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στον μήνα
Κατεβάστε το σαν αρχείο iCal
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2014
Από Σάββατο 02 Αύγουστος 2014 -  05:00pm
Έως Κυριακή 03 Αύγουστος 2014 - 09:30pm
Επισκέψεις : 479
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Με αφιέρωμα στο ζωγράφο Κυριάκο – Δομίνικο Θεοτοκόπουλο ή El Greco, και τα  400 χρόνια από το θάνατό του από το  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  θα ξεκινησειτο Σαββατοκύριακο  2, 3 Αυγούστου, η εκδήλωση για όλες τις Ηλικίες με την καθοδήγηση των  εικαστικών Ευαγγελίας Γούλα, Αριάδνης Κασαπάκη και Μυρτώς Τζάκη.

Σάββατο 2 Αυγούστου Ίνι - Πολύκεντρο                                

17:00 – 19:15 Προβολή ντοκιμαντέρ “EL GRECO” (του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη). Αναφέρεται τόσο στο «εικαστικό περιβάλλον», όσο και στο γενικότερο κοινωνικο-οικονομικό κλίμα της εποχής.      
Με προλόγιση της ταινίας και σχολιασμό της ζωγραφικής ιδιαιτερότητας   του Θεοτοκόπουλου

19:15 – 21:00 Ανάθεση ρόλων και υλικών για την

·  Δημιουργία ατομικών έργων και κατασκευών

·   Δημιουργία ομαδικού έργου από παιδιά που εμπνέονται και «περπατούν» πάνω στα ζωγραφικα  χνάρια του Παγκόσμιου Κρητικού ζωγράφου.

 
Κυριακή 3 Αυγούστου   Ίνι – Πολύκεντρο

10:30 – 12:30 +  17:30 – 20:00 Ολοκλήρωση εικαστικών έργων - Έκθεση  

20:00 – 21:30  Ψυχαγωγία με μουσική και κεράσματα   

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/8/2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΝΙ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Εικαστικό Εργαστήρι

Το Εικαστικό Εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Αυγούστου στο Ίνι ήταν αφιερωμένο στον παγκόσμιο Κρητικό ζωγράφο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο. Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν στην χειροτεχνία, τις κατασκευές και την ζωγραφική, στα «χνάρια» του Γκρέκο, ήταν πρωτόγνωρες και άκρως εντυπωσιακές οι δημιουργίες από παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες.    

                Η γνωριμία με το έργο του μεγάλου ζωγράφου έγινε μέσα από το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρωνίτη καί η εικαστική του προσέγγιση με συζήτηση από τις εικαστικά υπεύθυνες - καλλιτέχνιδες  Ευαγγελία Γούλα, Αριάδνη Κασαπάκη καί Μυρτώ Τζάκη.

Ακολούθησε η ανάθεση ρόλων, χορήγηση υλικών καί καθοδήγηση των παιδαγωγών - καλλιτεχνών σε μια «εικαστική οδοιπορία» με δημιουργική προσέγγιση έργων του Θεοτοκόπουλου από μαθητές ηλικίας 5 ως …105 (!) χρονών με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία καί η διάθεση αυτών που δείχνουν να έχουν απομακρυνθεί από τις χρονολογικές ηλικίες των παιδιών, αλλά διατηρούν μέσα τους τη φλόγα του «δημιουργού εφήβου» καί του «αναζητητή της ελευθερίας έκφρασης», όπως απέδειξαν με τα έργα που δημιούργησαν.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες «ανακάλυψαν» τα  μονοπάτια της ζωγραφικής τέχνης καί ήρθαν σ’ επαφή με τα εικαστικά υλικά για πρώτη φορά καί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό καί μεγάλη συναισθηματική φόρτιση.

«Αναζητήσαμε το φως μέσα από το σκοτάδι, σχεδιάσαμε με το χρώμα, σπάζοντας τα στερεότυπα σχήματα της βυζαντινής τεχνοτροπίας, απελευθερώνοντας τη φαντασία μέχρι τα ατομικά όριά της» μας δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος Ευαγγελία Γούλα.

Στο τέλος του διήμερου τα έργα που δημιούργησαν οι «νέοι ζωγράφοι» εκτέθηκαν στην αίθουσα του Πολύκεντρου καί προορίζονται για μονιμότερη έκθεσή τους σε χώρο προσπελάσιμο από όλους τους επισκέπτες των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τοποθεσία Iνι Μονοφατσίου, Ηράκλειο Κρήτης, 70300

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τα ενημερωτικά μηνύματά μας.